Nezaměstnanost ve Velkém Meziříčí klesla pod pět procent

UPNezaměstnanost ve Velkém Meziříčí se v březnu 2017 dostala na rekordně nízké číslo, a to 4,7 procenta. Je to méně než v celé ČR, kde je podíl nezaměstnaných 4,8 %. Na 132 volných pracovních míst Úřad práce eviduje 373 dosažitelných uchazečů z celkového počtu lidí bez práce v našem městě.

Před dvěma lety, v březnu 2015, byl podíl nezaměstnaných v našem městě nad sedmi procenty. V průběhu roku klesl a držel se nad šestiprocentní hranicí až do března loňského roku. Po zbytek roku 2016 se pak pohyboval nad pětiprocentní hranicí, pod kterou spadl poprvé teď v březnu 2017.

Ke stejnému měsíci má Velká Bíteš nezaměstnanost pětiprocentní, Žďár nad Sázavou 4,5 %, Bystřice nad Pernštejnem 6,6 % a Nové Město na Moravě také 6,6 %.

Z volných pracovních míst je největší poptávka po řemeslnících a opravářích.

I celorepublikově je tradičně velká poptávka je po technických profesích napříč všemi obory. Právě v této oblasti se zaměstnavatelé nejčastěji potýkají s problémem najít kvalifikované zaměstnance.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.