O úpravě náměstí budou zastupitelé jednat 13. června

Mikulášek vizualizace_vm_kostelZastupitelé se s vítězem loňské architektonické soutěže na úpravu centra města Davidem Mikuláškem sejdou v úterý 13. června v 15 hodin na řádném zasedání. Informoval o tom tajemník velkomeziříčské radnice Marek Švaříček.

Jednání zastupitelstva, jehož hlavním bodem bude právě debata zastupitelů s autorem návrhu proběhne v koncertním sále Jupiter clubu. "Jednání se může zúčastnit kdokoliv z veřejnosti," upozornil Švaříček.

Debatu s Davidem Mikuláškem si vymínilo zastupitelstvo na svém minulém jednání. Dvanáct členů zastupitelstva ještě před ním starostu Radovana Necida vyzvalo, aby s architektem Mikuláškem nepodepisoval smlouvu o dílo na projektovou dokumentaci. Měli k jeho vítěznému návrhu výhrady, které shrnul zastupitel Stanislav Rosa. Podle něj vítězný návrh neřeší některé body, které byly v zadání. „Návrh neřeší trhy, vánoční strom, letní zahrádky jen velmi málo,“ uvedl S. Rosa.

Po zhruba dvouhodinové diskusi, které se účastnil i sekretář soutěže Petr Velička a jeden z členů odborné poroty Vladimír Sitta se pak zastupitelé jednomyslně usnesli, že se s Davidem Mikuláškem před podepsáním smlouvy ještě sejdou.

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.