Koruna Vysočiny chce lákat turisty na to nejlepší z regionu

koruna-vysociny webNová turistická destinace Koruna Vysočiny chce sdružovat jednotlivé regiony se společnou strategií cestovního ruchu. Jejími zakládajícími městy jsou Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou, Bystřice nad Pernštejnem, Velká Bíteš, Nové Město na Moravě, Tišnov a Nedvědice.

Jedna ze zakladatelských schůzek k destinaci Koruna Vysočiny proběhla v Jelínkově vile v květnu.

 Proč zrovna Koruna Vysočiny? „Tento specifický název by měl vystihnout náš region jako sdružení toho nejlepšího, co na Vysočině vnímáme. Z mnoha unikátních míst vytváříme jeden celek," vysvětluje Vladimír Vecheta, člen pracovní skupiny budoucího sdružení.

„Se zástupci zakládajících měst jsme se sešli asi třikrát, připravili jsme zakladatelské materiály, rozpočet a základní principy spolupráce," informoval V. Vecheta. Materiály si převzali zástupci zakládajících měst na schůzce 13. května ve Velkém Meziříčí. Předloží je svým zastupitelstvům k projednání a schválení.

Starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid tuto aktivitu, která má pomoci zvýšit turismus i na Velkomeziříčsku, vítá. „Budu ji podporovat, nicméně rozhodnutí je na našem zastupitelstvu. Proto jsem k tomuto tématu svolal pracovní seminář zastupitelů, na kterém jim představíme vše, co se dosud událo na dvou úvodních schůzkách na nejvyšší úrovni zástupců jednotlivých měst, a také to, co nachystala pracovní skupina. Seminář se uskuteční 26. května a definitivně o našem členství v destinaci Koruna Vysočiny rozhodne zastupitelstvo 16. června," sdělil R. Necid.

Po dořešení organizační a právní struktury může začít pracovní skupina připravovat konkrétní programy a marketingovou strategii k prezentaci regionu. Inspirací jsou jiné úspěšné destinace, jako třeba Slovácko, Orlické hory a Podorlicko, Český ráj či Moravské vinařské stezky.

Cílem projektu je vytvořit společnou strategii a značku, pod níž každý z jednotlivých regionů bude mít možnost vypíchnout to svoje nejlepší. Služby budou cíleny na skupiny rodin s dětmi, seniorů, sportovců, aby si každý návštěvník našel to své a měl důvod zdržet se v destinaci delší dobu.

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.