Účastníci fóra vybrali deset problémů, vedou cyklostezky, bazén či chodníky

IMG 4811Nejpalčivějším současným problémem města je propojení cyklostezek v jeho centru. Shodli se na tom početní účastníci jednání Desatera problémů Velkého Meziříčí, které proběhlo v koncertním sále Jupiter clubu v úterý 6. června. Překvapivý byl počet debatujících u stolu mladých. Ti vidí problém zejména v absenci chodníku do jídelny na ul. Poštovní (mezi paneláky) a zpoplatnění průjezdu kamionů městem (které nemají povolení).

Mezi další problémy, které si lidé přejí řešit, patří revitalizace starých sídlišť ve městě, vytvoření nových lokalit pro bydlení (RD + byt. domy), nový dům s pečovatelskou službou, nedostatek dětských psychiatrů a psychologů ve městě, více laviček ve městě, zlepšení údržby zeleně ve městě, podpora středoškolského vzdělávání – učňovské školství, školní dvorek, sportoviště na ulici Komenského (ZŠ Sokolovská), klidové zóny a místa v centru města, výstavba bazénu, plochy pro parkování kamionů u průmyslových areálů, totéž u dálnice, rozvoj ploch pro podnikatelské aktivity, přípoje k rychlíkům v Křižanově, propojení cyklostezek centrem města, rušení velkých lánů a zřizování mezí, boj proti globalizaci, preference místních výrobků a produktů.

Problémy byly voleny v oblastech sociálních věcí a zdravotnictví, životního prostředí, vzdělávání a osvěty, volného času, kultury a sportu, podnikání a služeb, dopravy, zemědělství a venkova a nechyběl ani již zmíněný stůl mladých.

Hlasováním poté seřadili účastníci problémy od prvního po desátý.

 

Desatero problémů města Velké Meziříčí

     
 

Problém:

Počet získaných bodů:

 

1.

Propojení cyklostezek centrem města

23

 

2.

Výstavba bazénu

13

 

3.

Chodník do jídelny na ul. Poštovní (mezi paneláky)

10

 

4.

Nový dům s pečovatelskou službou

9

 

5.

Nedostatek dětských psychiatrů, psychologů ve městě

8

 

6. - 7.

Zpoplatnění průjezdu kamionů městem (které nemají povolení)

6

 

6. - 7.

Zlepšení údržby zeleně ve městě

6

 

8.

Přípoje k rychlíkům v Křižanově

5

 

9.

Klidové zóny a místa v centru města

4

 

10.

Více laviček ve městě

3

 

 Posléze proběhne ověřovací anketa, kterou bude připravovat městský úřad Velkého Meziříčí.

Jitka Kočí, z podkladů MěÚ

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.