Festivalový pátek přinesl revoluci všedního dne i Křesťana a bluegrass

IMG 5021Revolucí všedního dne se zabývali socioložka, historik architektury, geograf a filozof v dnešním přednáškovém bloku Evropského festivalu filozofie. Páteční program zakončil koncert Roberta Křesťana a bluegrassové skupiny Druhá tráva na zámeckém nádvoří.

Socioložka Marcela Linková ukázala veřejný prostor z genderové perspektivy. Historik architektury Hubert Guzík se pokusil objasnit otázku, zda bylo a je hromadné kolektivní bydlení například v panelových sídlištích nelidským experimentem. Že město patří nám všem a je naším společným dílem nastínil geograf a antropolog Petr Gibas. Filozof Juraj Hvorecký posléze moderoval diskusi s veřejností i mezi přednášejícími.

Zítra si můžete přijít poslechnout pedagoga Petra Chaluše a Barbora Kamrlová z katedry algebry, geometrie a didaktiky matematiky. Oba pohovoří o výchově nevýchově – v 16 hodin ve velkém sále JC. Večer v 19.30 ve Špitálku proběhne první ze dvou koncertů festivalu Concentus Moraviae ve Velkém Meziříčí. Vystoupí Hana Blažíková (zpěv, románská harfa). A od 21 hodin na zámeckém nádvoří sehrají hororovou komedii Vrátila se jednou v noci herci Horáckého divadla Jihlava.

Více z festivalového programu ZDE.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.