Meziříčí je mezi třídící elitou

kristalova popelnice_webVelké Meziříčí je mezi 15 městy České republiky, ve kterých lidé nejlépe třídí odpad. Svědčí o tom výsledky včerejšího vyhlášení celostátní soutěže O křišťálovou popelnici 2016.

"Naše dobré výsledky jsou v disciplíně třídění odpadu už tradiční a obyvatelé našeho města jsou v tomto smyslu velice zodpovědní," řekl místostarosta Josef Komínek, který se vyhlášení výsledků zúčastnil.  "Svým spoluobčanům děkuji, protože třídění je součást civilizovaného chování a pomáhá hlavně budoucím generacím," dodal Komínek.

Vyhlášení výsledků celostátní soutěže obcí v třídění odpadů O křišťálovou popelnici 2016 proběhlo  v rámci konference Odpady a obce 2017 v Hradci Králové. V letošním 13. ročníku soutěže si putovní trofej vítěze odvezli zástupci Jihlavy. Do celostátního finále, tedy mezi patnáct nejlepších se kromě Velkého Meziříčí probojovaly ještě Jablonec nad Jizerou, Jaroměř, Lanškroun, Olomouc, Opava, Rychnov nad Kněžnou, Šternberk, Uherské Hradiště, Zábřeh, Čejkovice, Lety, Ořech a Putim.

V soutěži jsou obce hodnoceny podle dosažených výsledků a míry aktivity v oblasti nakládání s komunálním odpadem. Klíčovým kritériem je pak tříděný sběr využitelných odpadů. Hodnocení obcí se provádí především na základě údajů poskytovaných obcemi systému EKO-KOM v rámci jejich pravidelného výkaznictví. Do soutěže jsou automaticky zařazeny všechny obce, které jsou do tohoto systému aktuálně zapojeny.

Petros Martakidis

kristalova popelnice_diplom_web

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.