Festival filozofie letos nabídl 34 akcí

IMG 5283Letošní ročník Evropského festivalu filozofie ve Velkém Meziříčí navštívilo 4200 diváků. Uvedl to ředitel festivalu Milan Dufek s tím, že jde o mimořádně dobrou návštěvnost.

"Během osmi festivalových dnů proběhlo 21 přednášek, tři výstavy, pět koncertů, tři divadelní představení, jedna filmová projekce a jedna beseda," spočítal festivalové akce Milan Dufek.

Lidé tak letos mohli na jednotící téma reforem a revolucí slyšet a vidět ve Velkém Meziříčí například kardinála Dominika Duku, filozofa Václava Bělohradského či ekonoma Tomáše Sedláčka. "Festivalové dny, které se v našem městě staly už neodmyslitelnou součástí počátku léta, jsou stále více prodchnuty velmi pohodovou atmosférou, která k nám do města láká významné osobnosti české společnosti a akademické sféry," pochvaluje si Milan Dufek s tím, že přednášející na meziříčském festivalu nejvíce oceňují množství návštěvníků a mimořádnou pozornost publika, které se jim dostává.

Evropský festival filozofie proběhl ve Velkém Meziříčí poprvé v roce 2007, loni oslavil jubilejní, 10. ročník s pětitisícovou návštěvností.  

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.