Společným během dnes gymnazisté slavnostně otevřeli své nové hřiště

IMG 6286Gymnazisté dnes Během pro Afriku a sportovním dnem slavnostně otevřeli nové hřiště za školou.

Velkomeziříčské gymnázium se zmodernizování prostoru pro sportování za školou dočkalo po 117 letech. Původní sportoviště totiž vzniklo už spolu se založením reálky. Prostor tehdy sahal až za bytovky na Krškově ulici a zahrnoval nejen třeba tenisové kurty, ale také botanickou zahradu. Od svého vzniku pak byl v podstatě dlouhá léta udržován v přijatelném stavu a jeho celková obnova proběhla až nyní. „Dík za to patří především vedení města Velké Meziříčí, které akci iniciovalo. Náš zřizovatel Kraj Vysočina se připojil a vybudovali jsme nové víceúčelové hřiště,“ řekl ředitel gymnázia Aleš Trojánek. Gymnázium má v současné době nejen nové hřiště, ale i sociální zařízení a nyní probíhá úprava šaten. Do budoucna by škola potřebovala ještě rekonstrukci tělocvičny, která už také hodně pamatuje. To ostatně zmínil i starosta Radovan Necid. „Jako patriot a absolvent této školy mám velkou radost, že Kraj Vysočina investuje do našeho gymnázia, které považuji za nejlepší široko daleko,“ podotkl starosta.

Poté se po oválu rozeběhli studenti i s některými pedagogy, když společně odstartovali Běh pro Afriku. Následovaly další sportovní disciplíny. Hostům slavnostního otevření hřiště mezitím v aule zazpíval pěvecký sbor gymnázia.

Na novém víceúčelovém hřišti budou vedle studentů gymnázia cvičit i žáci základní školy na Sokolovské. Prostory mohou být v odpoledních hodinách k dispozici i veřejnosti.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.