Domov pro seniory navštívil ministr Zaorálek

IMG 7776Domov pro seniory ve Velkém Meziříčí včera navštívil ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek za doprovodu hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka. Na prohlídku krajského sociálního zařízení se zastavili cestou z Heřmanova, kde byli při slavnostním předávání ocenění Vesnice Kraje Vysočina roku 2017.

„Pan ministr je na oficiální návštěvě našeho kraje. Tak mu chceme ukázat jedno z našich zařízení, které velmi dobře funguje,“ vysvětlil hejtman Běhounek. „Vysočinu samozřejmě znám velmi dobře, ale ve velkomeziříčském domově pro seniory jsem nikdy nebyl. Je to moderní zařízení, myslím, že máte být na co pyšní,“ dodal ministr Zaorálek.

Ředitel domova pro seniory Vítězslav Schrek ministra provedl, ukázal a vysvětlil mu činnost domova pro seniory i domova se zvláštním režimem Pomněnka pro klienty s Alzheimerovou chorobou. Navštívili i dílny, kapli, malou zahrádku, kde mohou obyvatelé domova pracovat v hlíně, či nový park vedle budovy, který slouží jako pohybové a relaxační centrum.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.