Zastupitelstvo odvolalo městskou radu, starosta rezignoval

22070105 1732789386752726_1926742978_oAKTUALIZOVÁNO:

Třináct zastupitelů Velkého Meziříčí ve středu odvolalo pět členů městské rady ze sedmi. Vzápětí na to rezignoval na svoji funkci starosta Radovan Necid.

Jako důvod odvolání radních uvedla Pavla Kamanová: „Ztráta důvěry v rozhodování rady města v tomto složení týkající se hospodaření města a mediálních výstupů zneužívajících městské periodikum k napadání části členů městského zastupitelstva.“

„Chtěl bych poděkovat především obyvatelům Velkého Meziříčí,“ řekl starosta vzápětí poté, co svoji rezignaci oznámil a pro Velkomeziříčsko později dodal: „Nemůžu sedět v jedné radě s komunisty.“

„Mrzí mne, že si starosta nedal nějaký čas na rozmyšlenou. Nedovedu si představit, že bychom odešli oba naráz, proto si čas na rozmyšlenou dávám. Děkuji panu starostovi Necidovi. S lepším parťákem jsem na radnici nepracoval a velmi si ho vážím," reagoval místostarosta Josef Komínek.

V městské radě tak skončili Jiří Michlíček, Michaela Salašová a Libor Beneš (To pravé Meziříčí), Miroslav Jágrik (ČSSD) a Vincenc Záviška (Volba pro město). Nahradili je Jiří Kaše, Pavel Blažek (ČSSD), Marie Ripperová (KDU-ČSL), Svatopluk Pokorný (KSČM) a Jiřina Jurdová (To pravé Meziříčí). Město do volby nového starosty, kterou zastupitelé usnesením odložili na 31. října 2017, vede místostarosta Josef Komínek (ČSSD).

Martina Strnadová, Petros Martakidis

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.