Profesionální hasiči chtějí stavět novou stanici za 3. základní školou

VýstřižekHasičský záchranný sbor ve Velkém Meziříčí má zájem o vybudování nové stanice v místě s lepší dostupností dálnice D1.

Profesionální hasiči proto žádají město o bezúplatný převod pozemku o velikosti 6 000 metrů čtverečních za třetí Základní školou Školní. Je to na spojovací komunikaci k obchvatu města mezi hřištěm a autobazarem. Rada města převod pozemku doporučuje, ještě ho musí schválit zastupitelstvo.

„Hasiči zdůvodňují svůj požadavek tím, že poslední dobou stále častěji zasahují u nehod na dálnici, a proto k ní potřebují lepší dostupnost,“ uvedl místostarosta Josef Komínek a dodal, že v těsné blízkosti nové stanice by měl vzniknout i heliport pro vrtulník letecké záchranky. Ten ve městě dosud chybí.

Stanice HZS ve Velkém Meziříčí nyní sídlí společně se Zdravotnickou záchrannou službou v budově nad gymnáziem. Záchranka se odtud stěhovat nechce, stávající místo jí vyhovuje.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.