Modernizace hřiště za modrou základní školou bude. Město uspělo s žádostí o dotaci

IMG 5120Dotaci na modernizaci sportoviště za Základní školou Školní město získá. Uspělo v programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

„Jsme zařazeni mezi úspěšné žadatele v kategorii s dotací nad deset milionů korun,“ informoval starosta Josef Komínek a dodal: „To znamená, že deset 10 milionů máme určitě, ale jestli dostaneme víc, to zatím nevíme. Přesnou částku a podmínky bychom se měli dozvědět každým dnem.“ Město Velké Meziříčí může získat dotaci až do výše šedesáti procent celkových nákladů projektu. Celková cena modernizace hřiště je vyčíslena na asi třicet dva milionů korun, takže dotace může být až 19 milionů. Podíl města by v tomto případě byl necelých třináct milionů korun.

Na sportovišti, které využívají hlavně školy, atleti a fotbalisté, by mělo vzniknout zázemí pro sportovce i diváky, tedy tribuna se sociálním zařízením, šatnami, sklady a dalším. Počítá se s výměnou umělé trávy na hřišti i s rekonstrukcí tartanového oválu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.