Od 15 hodin se na most vrátí doprava

PDnes se od 15. hodiny vrátí doprava na most u pošty. Skončí tak půl roku trvající uzavírka klíčové dopravní tepny města. Zároveň se k normálnímu provozu vrátí i hromadná doprava.   

Přestavbu mostu uskutečnil kraj, který je jeho vlastníkem, a přišla na 25,1 milionu korun s tím, že 90 % nákladů uhradí evropská dotace.

Rekonstrukci 32,8 m dlouhého mostu doplnila i oprava navazujících úseků silnice II/602 v délce 105 metrů. „Součástí stavby byla úprava a rozšíření stávající komunikace II/602 přilehlé k mostu. Ta se rozšiřuje zhruba o dva metry v návaznosti na nové parametry mostu, díky jeho rozšíření mohl být připraven prostor pro odbočovací pruh pro budoucí řešení místní dopravy. Spodní stavba, tedy založení mostu je v maximální míře zachováno,“ řekl krajský radní pro dopravu Jan Hyliš.

K běžnému provozu se dnes vrátí i hromadná doprava. "V souvislosti s touto změnou končí dnem 28. 11. 2017 také objížďkové jízdní řády veřejné dopravy a od 29. 11. 2017 včetně by dle vyjádření Krajského úřadu Kraje Vysočina měly jezdit všechny spoje běžným způsobem jako před zahájením uzavírky mostu. Totéž se týká jízdních řádů MHD Velké Meziříčí," uvedl vedoucí odboru dopravy velkomeziříčské radnice Jiří Pospíchal.

-kid-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.