Město vykupuje poslední pozemky pro obchvat

IMG 7716Městu zbývá vykoupit několik posledních pozemků potřebných pro dokončení obchvatu Velkého Meziříčí, jehož součástí je přemostění Františkova a napojení na dálnici D1. Pokud se mu nepodaří dohodnout s majiteli, předá věc kraji, a ten může zahájit i vyvlastňování.

Zastupitelé budou schvalovat na svém jednání 19. prosince výkupy dalších pozemků v prostoru mezi betonárkou a křižovatkou s kruhovým objezdem nahoře na Karlově, s nimiž se město dohodlo. „Zbývá ještě asi šest majitelů pozemků a garáží, s nimiž se nám na výkupu dosud dohodnout nepodařilo,“ říká místostarosta Vilém Lavický a dodává: „Ti dostanou v tomto týdnu od města poslední výzvu. A pokud se s nimi město ani do prosincového jednání zastupitelstva na výkupu nedomluví, předá věc kraji.“ Kraj Vysočina bude s majiteli jednat dál a případně zahájí úkony směřující k vyvlastnění.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.