V novém psím útulku se dnes dveře netrhnou

IMG 0018Dnes můžete navštívit městský psí útulek ve Velkém Meziříčí. Až do patnácti hodin zde probíhá den otevřených dveří.

Vedoucí Helena Krátká provádí všechny návštěvníky nově postaveným objektem, představuje pejsky, nabízí punč i malé občerstvení. A zájem o prohlídku je velký. Od rána se v útulku dveře netrhnou. Lidé nosí dárky i finanční příspěvky. Mezi nimi pobíhají někteří z obyvatel útulku, ti nejpřátelštější - bišonek a fena německého ovčáka. Zato dvě bílé fenky se krčí ustrašeně v kotci, neboť zatím ještě nenašly důvěru k lidem. Helena Krátká je jednou objevila v krabici před bránou útulku.

Město na stavbu nového objektu přispělo částkou 270.000 korun. "Dřív jsem měla kotce jen venku a psy jsem musela často brát domů, třeba vykoupat, doma jsem jim chystala krmení apod. Teď v novém je vše potřebné při jednom," říká Helena Krátká. V útulku je nyní dvanáct kotců, přijímací místnost, sprchový kout, místnost pro psa po operaci nebo po porodu, kuchyňka pro přípravu krmení, místnost na dřevo a topení, malá kancelář pro administrativu při příjmu a výdeji psa. Venku mimo budovu jsou tři karanténní kotce.

Objekt už zkontrolovala veterinární správa a shledala vše v pořádku.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.