Peníze na investice budou schváleny v únoru. Mezi prioritami je most na Třebíčské

IMG 6878_origV únoru čeká zastupitele rozdělení peněz na investice z přebytku hospodaření města. Mezi hlavní akce, které radní doporučují zastupitelům ke schválení, se řadí rekonstrukce mostu u Jelínkovy vily a modernizace sportoviště za Základní školou Školní.

Na všechny plánované investiční akce nebude dostatek finančních prostředků. Bude třeba vybírat. „V investicích není například zařazeno luteránské gymnázium,“ jmenuje starosta Josef Komínek jednu z nich. Na koupi budovy tak letos město peníze asi nenajde, stejně jako na řešení parkování v areálu Svitu.

Mezi prioritní investice řadí radní rekonstrukci mostu na Třebíčské za 17,3 milionu korun. Nový most bude ve výsledku širší, s chodníky, pruhem pro cyklostezku a přijde o oblouky. „Každým dnem budeme zahajovat výběrové řízení na dodavatele, protože je všechno kompletně připraveno,“ říká k tomu starosta. Navíc letos mají probíhat práce v bývalém areálu technických služeb na nové služebně městské policie včetně dopravního napojení prostoru, takže kvůli nutným dopravním omezením by bylo vhodné obě akce provádět souběžně.

Další důležitou investicí je podle starosty doplnění potřebných financí na modernizaci sportoviště za třetí základní školou, na niž město získalo dotaci z ministerstva školství. Po výběrovém řízení se totiž cena projektu zvedla oproti původním předpokladům. „Naše představa je do konce září udělat celou novou plochu, to znamená tartan, umělou trávu a osvětlení. Tribuna by se mohla dokončit třeba i příští rok, ale rádi bychom to udělali také do října nebo listopadu,“ vysvětlil J. Komínek.

O všech investicích rozhodnou definitivně zastupitelé na svém zasedání 13. února 2018.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.