Česká spořitelna se bude stěhovat do Horácka

SporitelnaVelkomeziříčská pobočka České spořitelny v budově na náměstí po více než osmdesáti letech skončí. Přestěhuje se do nových prostor v Horácku.

„Česká spořitelna nám dala výpověď k 31. říjnu 2018,“ informoval starosta Josef Komínek a dodal, že město bude zvažovat, co s uvolněnými prostory podnikne. Nejspíš je využije pro potřeby městského úřadu.

Sporitelna horackoČeská spořitelna aktuálně připravuje pro přemístění své pobočky ve Velkém Meziříčí nové prostory. Bude sídlit na náměstí v Horácku, v komerčních prostorech, kde je lékárna, ordinace lékaře a další služby. „Jde o prostor, který bude lépe vyhovovat současným požadavkům České spořitelny a kde budeme moci obyvatelům Meziříčí a všem našim klientům nabídnout mj. komfortní zónu se samoobslužnými stroji pro provádění hotovostních i bezhotovostních operací přístupnou čtyřiadvacet hodin denně sedm dní v týdnu. Přesun na nové místo předpokládáme ve 4. kvartálu letošního roku a to tak, že provoz pobočky i bankomatu kromě nezbytných technických krátkodobých odstávek zůstane nepřerušen. O konkrétním termínu přesunu budeme informovat v dostatečném předstihu," uvedl pro Velkomeziříčsko za Českou spořitelnu Filip Hrubý.

Martina Strnadová

_______________

Budova Městské spořitelny ve Velkém Meziříčí byla postavena v roce 1935 podle návrhu Josefa Poláška a Eduarda Žáčka. Josef Polášek patřil k nejvýznamnějším a nejplodnějším představitelům brněnské meziválečné architektury.

V přízemí se nacházela městská spořitelna, v patrech potom byty pro představitele spořitelny. V posledním a podzemním podlaží bylo zázemí budovy a byt domovníka. 

V roce 2005 budovu od České spořitelny koupilo město Velké Meziříčí. Rok nato začala její rekonstrukce. Začátkem roku 2009 se do budovy přestěhoval městský úřad, konkrétně odbory správy a dopravy. Česká spořitelna zůstala v přízemí v nájmu.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.