Doprava stojí, rádia k nám posílají řidiče

doprava 09062015Dnešní dopolední dopravní komplikace jsou způsobeny nehodou cisterny na 153. kilometru dálnice D1. Policie řídí dopravu na sjezdu Velké Meziříčí-západ a odklání provoz na objížďku přes Ostrov nad Oslavou, ev. Křižanov. Přesto rozhlasové dopravní informace ještě v 9.00 doporučovaly objíždět dálnici přes Velké Meziříčí. „Tohle už je pravidlo. Přestože jsem rádia výslovně upozornil, že průjezd po silnici 602 přes Velké Meziříčí není možný, stále sem řidiče posílají. Dnešek není výjimkou, i když jsem tam opět několikrát volal," zlobil se starosta Radovan Necid.

Následky nehody na místě likvidují hasiči a specializovaná firma. „Cca 9000 litrů glycerinu z cisterny vyteklo na dálniční těleso. Hasiči HZS dalšímu úniku zabránili utěsněním. Cisternu bude stavět na kola jeřáb," sdělila tisková mluvčí policie Dana Čírtková s tím, že nyní je havarovaná cisterna odtažena do opravované části a po příjezdu náhradní cisterny se bude přečerpávat zbytek látky z té havarované. „Až se podaří očistit vozovku tak, aby byla bezpečně sjízdná, pustíme vozidla, která zůstala stát v koloně za nehodou – kolona by měla sahat na 147. kilometr," dodala Čírtková.

Objízdné trasy zatím zůstávají v platnosti.. Policie řidičům doporučuje, aby z dálnice D1 sjeli na exitu Velké Meziříčí západ na 141. kilometru a poté aby pokračovali po silnici II/354 do Ostrova nad Oslavou dál přes Velkou Bíteš po silnici I/37 do Domašova, kde mohou znovu najet na dálnici D1.

Původně byla havárie bez zranění, ale kolem 8.04 hodin si řidič tahače (státní příslušník Maďarska) začal na dálnici stěžoval na nevolnost, proto policisté požádali o příjezd  ZZS, která namísto vyslala vrtulník a řidiče převezla do nemocnice.

-red-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.