Světlá dostala pro své učně traktor k výuce

IMG 3737Vysloužilý traktor k repasi dostali učni Světlé od vysočinské Krajské správy a údržby silnic. Třicet let starý Zetor bude sloužit k odborné výuce budoucím opravářům zemědělských strojů.

„S Krajskou správou a údržbou silnic jsme před dvěma roky podepsali memorandum o spolupráci, jsem ráda, že se rozvíjí,“ uvedla ředitelka Hotelové školy Světlá a Střední odborné školy řemesel Marie Paľovová. „Věřím, že tenhle pátý traktor přibude ke skupině čtyř již úspěšně repasovaných traktorů ve školách kraje. Úprava je plně ve vašich rukou,“ podotkla krajská radní pro školství Jana Fialová.

Žáci oboru opravář zemědělských strojů spolu se svými vyučujícími již mají přesnou představu o tom, jaký vzhled traktoru dají. „Půjdeme do klasiky, chceme Zetor v původních barvách, tedy červený,“ přiblížil vizi zástupce ředitelky Světlé Milan Veber.

Po Kaipanu má teď velkomeziříčská Světlá od Kraje Vysočina další stroj, traktor. „Jsem zvědav, co přijde dalšího,“ zajímal se starosta Josef Komínek. „Možná to bude náklaďák,“ řekla Jana Fialová s tím, že na jedné škole již staví Tatru.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.