Lidl má stálý zájem postavit v Meziříčí prodejnu

vez 01_copyZájem Lidlu postavit ve Velkém Meziříčí svoji prodejnu trvá. Informoval o tom starosta Josef Komínek, který se se zástupci Lidlu sešel.

Zástupci Lidlu řešili s vedením města zejména dopravní napojení areálu za řekou. Komunikace v ulici Pod Strání je pro potřeby prodejny Lidlu nevyhovující. „Je příliš úzká a nelze ji rozšířit,“ říká starosta. Lepším dopravním řešením by tak bylo napojení areálu z hlavního tahu silnice II/602. „Hovořili jsme o stavbě mostu na Ostrůvku. Pokud chceme otevřít prostor v areálu Svitu, je most i pro město důležitý,“ dodává Komínek s tím, že z původního požadavku na stavbu okružní křižovatky u katovny město ustoupilo.

Lidl přitom netrvá na stavbě prodejny zrovna v bývalém areálu Svitu. „Kdybychom měli jiný vyhovující pozemek, který bychom jim mohli nabídnout, Lidl by souhlasil se směnou,“ uzavřel starosta.

Jednání vedení města s Lidlem mají pokračovat.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.