Strážníci se nejspíš přestěhují do spořitelny

SporitelnaSlužebna městské policie by se měla přestěhovat do objektu spořitelny na náměstí.  Doporučila to rada města a zastupitelé se tím budou zabývat v červnu.

Česká spořitelna se z budovy na náměstí, kde působí již desítky let, přestěhuje do Horácka. Ke konci října 2018 proto podala výpověď ze svého stávajícího sídla.

Město hodlá do uvolněného přízemí budovy spořitelny přestěhovat služebnu městské policie. Ta se měla původně přesunout do objektu v bývalém areálu technických služeb na Třebíčské, který měl proto projít rekonstrukcí. „V rozpočtu je na to vyčleněno pět milionů korun. Část těchto peněz bude použita na úpravu přízemí spořitelny pro potřeby městské policie," říká starosta Josef Komínek. „Plánuje se nejen úprava vnitřních prostor, ale i přístupu zezadu od řeky, měla by tam vzniknout i nějaká parkovací místa a podobně. Začít s tím můžeme teprve poté, až se spořitelna odstěhuje,“ dodal tajemník Marek Švaříček.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.