Hotely u opravovaného mostu jsou v provozu

IMG 3774Hotel Jelínkova vila se potýká s úbytkem hostů. Lidé se mylně domnívají, že provozovna je po dobu stavby mostu na Třebíčské zavřená. Velkomeziříčsku to řekl Bohdan Vítek, vedoucí provozu Jelínkovy vily.

„Městem se pomalu šíří zpráva, že jsme po dobu rekonstrukce mostu provoz uzavřeli. Není to pravda. Náš hotel i pivovar jsou stále v provozu a dopravně dostupné,“ zdůrazňuje vedoucí provozu Jelínkovy vily Bohdan Vítek.

S problémem parkování se potýká i Restaurace U Bílého koníčka. „Chybí nám parkovací místa pro naše hosty. Město nám slíbilo, že nám vyhradí nějaká náhradní,“ uvedla její majitelka Blanka Přibylová.

Město s oběma provozovateli o problémech jednalo, neboť stavba zasahuje do pozemků obou restaurací. „Jelínkova vila má parkovací místa vyhrazená i vyznačen přístup k hotelu. Pro hosty restaurace U Bílého koníčka jsme nyní vyčlenili parkovací místa před restaurací a za drogerií. Pro veřejnost jsme upravili parkování v areálu Svitu. Vzniklo tam asi 70 míst. Vše je v rámci toho, co jsme jako město schopni zajistit,“ řekl vedoucí odboru dopravy Jiří Pospíchal.

Uzavírka Třebíčské má trvat do 31. října 2018.

Martina Strnadová


Jelínkova vila je dostupná ze všech směrů:

  • Ze směru Praha, Jihlava / Brno, Velká Bíteš / Žďár n. S., Křižanov – tzn. z kruhového objezdu ulic Hornoměstská a Pod Hradbami – vjedete do zákazu vjezdu (povoleno Policií ČR) a zaparkujete na dočasném vyhrazeném parkovišti za závorou po pravé straně. K Jelínkově vile se potom dostanete po dřevěné lávce přes řeku Balinku.
  • Ze směru Třebíč – tzn. ulicí Třebíčskou – přijedete až k Jelínkově vile. Na hotelové parkoviště je provoz pouze jedním pruhem řízen kyvadlově semaforem.

Ze všech směrů vás prosíme o opatrnost, částečně projíždíte stavbou a prostorem určeným také pro chodce.

-bv-

 

Parkování U Bílého koníčka:

Město pro hosty restaurace U Bílého koníčka vyhradí deset míst před provozovnou a osm míst za drogerií. Celkem bude mít restaurace vyčleněno 23 míst.

DZ přech_Rest_U_B_koníčka_1

 

 

 

-měú-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.