Letošní festival filozofie se bude věnovat prostředí

IMG 3859Člověk a prostředí. To bude hlavním motivem už 13. ročníku Evropského festivalu filozofie, který letos proběhne od 6. do 14. června. V lednu o tom rozhodl programový výbor festivalu v čele s ředitelem Milanem Dufkem. 

„Letošní ročník bude propojen s oslavami 120 let od založení Gymnázia Velké Meziříčí,“ řekl Milan Dufek a vyjmenoval osobnosti českého akademického prostředí, které dosud potvrdily účast na festivalových přednáškách a seminářích.

Lidé se tak letos mohou těšit například na geologa, klimatologa, spisovatele, esejistu a filozofa Václava Cílka, vysokoškolského pedagoga a ekologa a zároveň rodáka z našeho města Pavla Nováčka, historika Miroslava Vaňka, environmentálního etika a filozofa Bohuslava Binku, sociologa médií Jaromíra Volka či politika, spisovatele a textaře Michaela Žantovského.

Festivalové dny doplní i slavnostní konference a akademie ke 120 letům od založení gymnázia a víkend otevřených zahrad s komentovanými prohlídkami a ukázkami. Koncertovat přijede Pavel Žalman Lohonka a činohra Národního divadla přiveze výjezdní diskusní inscenaci Furianti on the road.

-kid-

eff vizual

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.