Podpisem petice můžete podpořit záchranu naší krajiny

Foto1-1-768x517Z české krajiny mizí sýčci, skřivani, koroptve, motýli, zajíci, dříve zcela běžné druhy živočichů. Vymírají vinou příliš intenzivního hospodaření. Česká společnost ornitologická spolu s Českomoravskou mysliveckou jednotou vyzývají k záchraně naší krajiny a k moudrému hospodaření. Peticí Vraťme život do krajiny, kterou můžete podepsat i vy, chtějí dát jasný vzkaz politikům, že změna je nutná.

Petice je adresována ministru zemědělství Miroslavu Tomanovi. „Vážený pane ministře, my, podepsaní signatáři této petice, bychom rádi žili ve zdravém a krásném prostředí a takové je i předali našim dětem. Již dlouho kolem sebe vidíme pravý opak: Z evropské krajiny se vytrácí život. Z dříve všudypřítomných chocholoušů a koroptví jsou ohrožené druhy, není lehké ukázat dětem motýla nebo zajíce. Opakovaně slýcháme varovné zprávy o úbytku opylovačů a o zhoršování kvality půdy. Na mnoha polích vidíme hluboké erozní rýhy, životodárná voda odtéká bez užitku nebo způsobuje škody. Povrchové i podzemní vody jsou znečištěné pesticidy. Žádáme Vás, abyste se z titulu své funkce zasadil o zdravé zemědělství v naší zemi a v celé Evropě...“ zní první věty petice.

Pod peticí je v současné době podepsáno více než šestnáct tisíc signatářů, přičemž petiční výbor hodlá nasbírat 20 000 podpisů.

Celé znění petice a podrobné informace najdete na tomto odkazu – Vraťme život do krajiny. Pokud s peticí souhlasíte, můžete připojit i svůj podpis.

-mars-

1

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.