Sportovci si vedli skvěle, dostali odměny

hazena-na-radnici webAktualizováno:

Velkomeziříčskému sportu se v uplynulé sezoně mimořádně dařilo. Týmy házené, fotbalu, stolních tenistů obsadily první příčky a postupují do vyšší soutěže. Skvělých výsledků dosáhli i volejbalisté, kteří jsou vicemistry extraligy. Skvělou reprezentaci města ocenilo i jeho vedení.


Radní sáhli do rezervy rozpočtu a dle doporučení sportovní komise rozdělili finanční dary. Dva tisíce korun dali A týmu stolních tenistů, který vyhrál krajský přebor a postupuje do divize. Po třech tisících korunách dostávají týmy házenkářek za postup do celostátní první ligy, fotbalovému áčku mužů za postup do Moravskoslezské fotbalové ligy a volejbalovým juniorům za druhé místo v extralize.
Členům týmu letní olympiády dětí a mládeže za vzornou reprezentaci města přidělili pět tisíc korun. „Účastnilo se dvanáct sportovců v odvětvích tenisu, atletiky, házené, fotbalu a triatlonu," vyjmenoval starosta Radovan Necid. Ten minulý pátek přijal na radnici úspěšné házenkáře. Nejen postupující ženy, ale i družstvo mužů. I ti totiž v uplynulé sezoně bodovali, druhou ligu vyhráli a teprve v baráži o postup do první ligy přišli. Jako další se do pamětní knihy města zapsali volejbaloví junioři, a to ve středu 24. června.
Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.