Hasiči na Vysočině mají od rána plné ruce práce, odstraňují následky silného větru

fire-department-2736625 960_720Hasiči na Vysočině se dnes (čtvrtek 4. dubna) prakticky nezastavili.

Od půlnoci do 18.00 hodiny podvečerní vyjížděli k více než 124 událostem. Drtivá většina události souvisí se silným větrem. Ten na Vysočině láme stromy, ale také rozfoukává v lesích ohniště po pálení klestu.

Vysočinští hasiči v průběhu dne odstraňovali popadané stromy z komunikací na více než sedmi desítkách místech. Nejvíce zásahů mají za sebou hasiči na Žďársku. Popadané stromy odstraňovali například u Heřmanova, Meziříčka, Divišova, Jindřichova, Chroustova nebo Dobré Vody. Všechny zásahy u padlých stromů se obešly bez zranění osob. Popadané stromy odpoledne také zastavily provoz na 127. km dálnice D1 ve směru na Brno. V několika případech hasiči vyjížděli k uvolněným nebo strženým plechům z budov nebo ke stromům, které padly na dráty elektrického vedení.

Od rána evidujeme také vysoký počet požárů v přírodním prostředí. Hoří zejména lesní porosty a hrabanka. Nejvíce požárů je opět na Žďársku, kde hasiči hasili či stále hasí 14 požárů v lesích. Vysoký počet požárů je také na Pelhřimovsku 11, Jihlavsku 9 a Havlíčkobrodsku 7. Všechny požáry v lesích budou mít s největší pravděpodobností stejnou příčinu, a to nedostatečně uhašená ohniště po pálení klestu. Požáry se obešly zatím bez zranění osob. Majetkové škody se teprve sčítají.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.