Projekty dotačně podpořené přes MAS MOST Vysočiny v PRV

les1PRV administrovaný MAS je vyhlašován v 6 níže uvedených opatřeních se zaměřením projektů na drobné zemědělce, nezemědělské podnikání a lesnictví.

Platební agenturou je SZIF a celý program spadá do gesce Ministerstva zemědělství ČR. Projekty administrované MAS tvoří v podstatě dotační přídavek do daného území (Velké Meziříčí, Velká Bíteš) – jedná se tedy většinou o menší projekty.

PRV prvotně byl vyhlašován v 6 opatřeních:
* FICHE 1 Zemědělská prvovýroba
* FICHE 2 Uvádění zemědělských výrobků na trh
* FICHE 3 Podpora nezemědělského podnikání
* FICHE 4 Lesnická infrastruktura
* FICHE 5 Relax v lese
* FICHE 6 Lesnictví

V roce 2018 byla vyhlášena výzva č.1, ve které bylo podáno 23 žádostí. V rámci administrace bylo 5 žádostí vyřazeno. Zbývajících 18 žádostí bude dotačně podpořeno celkovou částkou 10 990 538 Kč. V rámci těchto 18 projektů bude mimo jiné vytvořeno i 18 nových pracovních míst. Bohužel došlo při administraci celé výzvy k časovému zdržení vlivem zbytečně složitých dotačních pravidel.
V současné době běží i administrace v rámci dalších 2 výzev. Nově po ukončení střednědobého vyhodnocení bude zařazeno i opatření, které podpoří dotační projekty na mateřských a základních školách. Naopak vzhledem k nezájmu o podání žádostí bude zrušena FICHE 4 a 5.

Jiří Mrázek
MAS MOST VYSOČINY

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.