Středeční bouřka napáchala nejvíce škod na Žďársku

vodaPředpověď meteorologů se vyplnila a Vysočinu zasáhla ve středu odpoledne bouřka doprovázená silným větrem a deštěm. V souvislosti s počasím zasahovali hasiči na Vysočině u více než osmdesáti událostí. Nejčastěji hasiči čerpali vodu ze zatopených sklepů objektů, čistili komunikace od nánosů bahna a odstraňovali stromy, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Žďársku.

První žádosti o pomoc s odčerpáním vody ze sklepů domů začali operátoři tísňových linek 112 a 150 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina přijímat po osmnácté hodině a od této chvíle se hasiči prakticky nezastavili až do desáté hodiny večerní. Později se začala situace v kraji postupně uklidňovat a v pozdních večerních a nočních hodinách už bylo minimum výjezdů v souvislosti s počasím.

Bouřka nejvíce zasáhla Žďársko. Hasiči tady vyjížděli k více než šedesáti událostem. Nejvíce práce měli přitom hasiči v Novém Městě na Moravě a jeho okolí a také v okolí Velkého Meziříčí. Obec Křoví se stala asi nejvíce postiženou obcí včerejší bouřkou. Na pomoc místním obyvatelům s odstraňováním následků bouřky vyjelo hned několik jednotek hasičů. Jednotky na místě odčerpaly vodu ze sklepů několika domů.

Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.