Den otevřených dveří mostu Vysočina přilákal množství návštěvníků

kopDen otevřených dveří mostu Vysočina proběhl 22. června 2019 a informoval občany o všem, co je aktuálně o opravovaném úseku č. 19 zajímá. Ing. Pechala, který byl u výstavby mostu jako projektant před více než čtyřiceti lety, konstatoval kvalitu a výborný současný stav mostu včetně důvodu rozšíření: „nyní musí být zesílen a rozšířen, tak aby při případné budoucí uzavírce poloviny mostu zůstal zachován průjezd ve čtyřech pruzích".

Starosta města Josef Komínek promluvil pod mostem Vysočina a chválil společnost Metrostav za jejich iniciativu k uspořádání akce s informativním podtextem. O průběhu stavby hovořil hlavně Jiří Salava a Zdeněk Vlčan, kteří jsou vedoucími pracovníky stavby. Další důležití lidé, se kterými bylo možné diskutoval byli Jiří Cupl, Radovan Hofírek, Lenka Sýkorová a další. Z Ředitelství silnic a dálnic ČR přijal pozvání a k návštěvníkům promluvil Ivan Čásenský.

Na místě mimo zajímavých informací o tomto mostním unikátním díle mohly být kromě dospělých i děti, pro které byl připraven skákací hrad, trampolína a kopečková zmrzlina.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.