Učni oboru opravář zemědělských strojů dokončili repase traktoru

P1000543Je to přesně rok, co byl v rámci spolupráce naší školy s KÚ Vysočina a Krajskou správou silnic v Jihlavě předán HŠ Světlé a Střední odborné škole řemesel Velké Meziříčí traktor Zetor.

Traktor na první pohled vypadal zachovale, ale po rozebrání jednotlivých částí se zjistilo, že větší část byla značně zkorodovaná. Některé díly se musely úplně vyměnit – kompletní zadní blatníky, část kapotáže. Kabina byla silně zrezivělá, část se musela odřezat a nahradit novým materiálem. Žáci 1. a 3. ročníku oboru OZS pod vedením učitele odborného výcviku pana Stanislava Řezníčka na renovaci traktoru společnými silami pracovali přibližně 650 hodin.

Společné dílo se podařilo a 12. 6. 2019 byl traktor Zetor 7245 slavnostně předán. To by nebylo možné bez sponzorů, kteří se na renovaci podíleli finančně nebo poskytnutím náhradních dílů.

Děkujeme firmám a společnostem: Agro Měřín P+L,spol. s r. o., SŠPTA Jihlava, Renova Malec – Kadlec, Výtahy s r.o., AGM – Agromotor s r.o., Pneuservis Vítešník, Autodoprava Šoukal, Jaroslav Pytlík – soukromý zemědělec, HOD Březejc a další.

Při slavnostním předávání poděkovala žákům a učitelům OV radní Kraje Vysočina Ing. Jana Fialová a důležitost technických oborů vyzdvihl při svém proslovu za Krajskou správu a údržbu silnic Vysočiny Ing. Libor Joukl.

Žáci rádi pracovali na tomto projektu a těší se na další spolupráci.

Bc. Hana Lavická, Stanislav Řezníček

 MG_7925-foto_-_před_repase

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.