• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • Prezidentova návštěva Kadolce přinese nově umístění moravské orlice na oficiální českou letku

Prezidentova návštěva Kadolce přinese nově umístění moravské orlice na oficiální českou letku

P1010352Prezident České republiky Miloš Zeman při své oficiální návštěvě Kraje Vysočina navštívil malou velkomeziříčskou obec. Vesnici Kadolec přidal na svůj program hlavně z důvodu, že v ní byl volen více než 90 procenty obyvatel, což je nevídaný úspěch, který i prezident sám okomentoval slovy: „dali jste mně až nezaslouženě vysokou důvěru".

Moderátor návštěvy prezidenta byl Štěpán Škorpil, který je známým sportovním komentátorem. Mimo pana prezidenta byl u setkání s občany přítomen starosta Kadolce Václav Kobylka a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Na návsi Kadolce, vedle nově zrekonstruované kapličky, se sešel velký počet občanů z blízkého i vzdálenějšího okolí. Mezi dotazovateli byli občané Měřína, Oslavice nebo i správce Dědkovské hory, který prezidentovi věnoval suvenýr. Otázky byly různorodé od politiky přes kůrovce až například po spartakiádu. Z návštěvy vyplynul nápad na zapojení vládní armády do boje proti kůrovci nebo také přidání moravské orlice na letku vedle českého lva.

Prezident Miloš Zeman se podepsal do pamětní knihy obce a dekoroval prapor obce svojí pamětní stuhou. Starosta Kadolce Kobylka předal dar prezidentovi, který obsahoval mimo jiné i slivovici.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.