Hasiče zaměstnávají popadané stromy

Odstraneni stromuVarování meteorologů před silnými bouřkami se naplnilo. Česko zasáhly i s krupobitím a větrem s nárazy o rychlosti až 90 kilometrů v hodině.

Vysočinou se bouřky přehnaly odpoledne, na silnice i na železnici popadaly stromy. Na některých tratích se kvůli tomu zastavil provoz. Místy bylo poškozené elektrické vedení. Hasiči nejčastěji odstraňovali stromy a větve z komunikací. Asi ve dvou případech spadly stromy na auta.

Nejvíce problému je na Žďársku, kde bylo kolem osmi desítek událostí. Bouřky komplikují především železniční dopravu na Pelhřimovsku, Jihlavsku, Havlíčkobrodsku a Žďársku.

Na Vysočině padají při dnešních odpoledních bouřkách stromy do silnic i na železnice, na některých tratích se kvůli tomu zastavil provoz. Hasiči zaznamenali od 14:00 přes 220 událostí. Nejvíc problémů bylo zatím na Žďársku, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Petra Musilová kolem 16:00. Podle informací, které zatím hasiči mají, nebyl při těchto událostech nikdo zraněn.

Hasiči v průběhu odpoledně vyjeli odstraňovat popadané stromy do Uhřínova, Borů, Osové Bítýšky, Měřína, Jívoví i Křižanova. Přímo ve Velkém Meziříčí odklízeli škody po bouřce například na Karlově nebo i v ulici Mírová.

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.