Provoz na dálnici je do čtvrtka dočasně omezen

InkedIMG 20190718_105846_LIV době od úterý 6. do čtvrtka 8. srpna 2019 dojde k omezení celého úseku (140 – 147 km) v obou směrech.

V době přehazování značení bude provoz veden střídavě v jednom nebo dvou provizorních jízdních pruzích v závislosti na postupu přestavby a intenzitě dopravy.

Důvodem je změna značení a přípravné práce 3. etapy modernizace. Aktuálně je doprava v režimu 1+1 a od čtvrtka 8. 8. od 10 hod. bude provoz v režimu 2+2 jízdní pruhy na jednom jízdním pásu. Provoz na mostě Vysočina zůstává beze změny.

Od 8. září by měla být doprava vedena po obou mostech.

Oprava ocelové a železobetonové konstrukce nad Velkým Meziříčím tím však nekončí, bude teprve ve své polovině. "Práce na druhé části mostu ve směru na Prahu započnou v březnu příštího roku," upřesnil asistent správce stavby Jiří Vala. Modernizace úseku Velké Meziříčí, západ – Velké Meziříčí, východ začala letos na jaře. Celá by měla být hotová v listopadu 2020.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.