Na gymnáziu proběhne letní seminář o filosofických otázkách matematiky a fyziky

Seminar ma-fyKomise pro vzdělávání učitelů matematiky a fyziky JČMF a Gymnázium Velké Meziříčí pořádají ve dnech 19. až 22. srpna 2019 XIX. seminář o filosofických otázkách matematiky a fyziky.

Obsahem semináře budou tradiční filosofická témata související s našimi obory, obecně populární přednášky s matematickou a fyzikální tematikou a případně zamyšlení nad výukou nejen matematiky a fyziky. Z přednášejících můžeme uvést např. tyto kolegy: Miloslav Dušek, Dag Hrubý, Luboš Pick, Jiří Podolský, Lukáš Richterek, Jiří Spousta, Jaromír Šimša. Spolupořadateli semináře jsou Ústav Fyzikálního inženýrství FSI VUT v Brně a výzkumné centrum CEITEC VUT v Brně.

Novinkou v programu je nabídka exkurze do technologického institutu CEITEC v Brně, který se řadí mezi špičkové evropské instituce zaměřené na oblast živých věd, pokročilých materiálů a technologií.
Součástí semináře je také společenský večer v restauraci Nový Svit na Náměstí.

„Přednášky proběhnou v aule Gymnázia Velké Meziříčí a jsou volně přístupné. Není problém se zúčastnit i jedné přednášky. Vítáni budou všichni posluchači," uvedl ředitel gymnázia a spolupořadatel semináře Aleš Trojánek.

Program semináře a přehled přednášek s anotacemi naleznete zde:http://www.gvm.cz/images/stories/o-studiu/seminare/19-seminar/predseminarni-brozura-seminar_MF_26-7-2019.pdf

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.