Radary úsekového měření ve směru na Prahu jsou již v provozu

IMG 20190718_110617_1Radary úsekového měření rychlosti zhruba v pětikilometrovém úseku dálnice, ve kterém probíhá modernizace, již kontrolují řidiče. Měření začíná na 145 km dálnice ve směru na Prahu a končí za 141 km, v tomto úseku je rychlost omezena na 80 kilometrů v hodině. Hlavním důvodem měření rychlosti v opravovaných úsecích je snaha o zvýšení bezpečnosti. Radary zvyšují plynulost dopravy a také zajišťují bezpečnost pro stavaře.

Pokuty prvních hříšníků jsou již na cestě do Centrálního místa služeb. V opačném směru na Brno začnou radary měřit poté, kdy bude provoz vrácen opět do dvou pruhů.

Jan Studecký mluvčí Ředitelství silnic a dálnic důvody úsekového měření na dálnici D1 potvrdil: "Není to akce na výběr peněz. Důvodem je zvýšení bezpečnost řidičů, našich zaměstnanců a pracovníků zhotovitele, kdy je třeba v rámci stavby dodržovat sníženou rychlost 80 km/h. Přidanou hodnotou takového měření jsou příjmy, které se vyberou od neukázněných řidičů za pokuty. Tyto příjmy plní rozpočet daného města a často jsou poté využívány například na opravu místních komunikací."
Podle údajů Besipu se díky radarům snížila míra překračování rychlosti na modernizovaných úsecích ze třiceti na dvacet procent.

Red.

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.