Výzva pro chataře z lokality Amerika v blízkosti Palečkových rybníků

paleček rybnikV posledních třech letech se na rybníku Paleček spodní vyskytly úhyny na rybí obsádce.

Výše škod se pohybuje v řádech desetitisíců korun, což je pro místní spolek sportovních rybářů obrovská částka a i velká újma v hospodářství, pomocí kterého se snažíme vytvořit prostředky pro chod organizace a práci s mládeží. Moravský rybářský svaz Velké Meziříčí v tuto dobu sdružuje již bezmála 800 členů z Velkého Meziříčí a okolí. Všechny tyto ztráty nejenom finančně, ale i fyzicky trápí lidi, kteří ve svém osobním volnu o toto hospodářství pečují.

Po všech úhynech jsme měli podezření na skutečnost, že k úhynům dochází po kontaminaci vody splašky. Po letošním opakování situace jsme proto odebrali vzorky vody a nechali zpracovat rozbor vody, který naše podezření potvrdil. Důrazně proto žádáme, aby znečišťovatel způsobující tyto škody s likvidací fekálií tímto způsobem skončil. V opačném případě by musel Moravský rybářský svaz podniknout jiné právní kroky k řešení situace. Všichni pevně doufáme, že nikomu není lhostejné naše životní prostředí a celá situace se nebude opakovat.

Všem moc děkujeme a jsme s pozdravem Petrův zdar!
Výbor MRS Velké Meziříčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.