Uzavírka pravého mostu Vysočina skončila. Druhá část rekonstrukce začne na jaře

IMG 20190910_120306Práce na modernizaci dálnice vedoucí přes pravý most Vysočina skončily.

Od začátku prázdnin řidiči jezdili po mostě vždy v jednom směru pouze jedním pruhem. Na obě části mostu se doprava vrátila v úterý 10. září 2019 v ranních hodinách, poté co pracovníci Metrostavu upravili dopravní značení.

Nyní tak řidiči projedou přes most nově ve dvou pruzích v obou směrech. Letošní práce skončí podle mluvčího ŘSD Rýdla před 15. listopadem, modernizace se přes zimu přeruší. Rýdl potvrdil také vyklizení dálnice od veškeré práce, tak aby byla zajištěna zimní údržba v plném rozsahu.

Práce na nejvyšším dálničním mostě jsou nyní v polovině. S opravami levé poloviny mostu začne zhotovitel v březnu příštího roku.

Rekonstrukce je součástí opravy pětikilometrového úseku Velké Meziříčí-západ – Velké Meziříčí-východ, která začala letos v dubnu. Po modernizaci bude mít most zesílenou hlavní nosnou konstrukci a bude v každém směru o 75 centimetrů širší.

-red-

 

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.