Proběhl tradiční Den zdraví s vodní tématikou

Den zdraví_titV úterý 10. září 2019 ožilo náměstí opět kampaní Den zdraví.

V tomto roce pořadatelé zvolili téma voda. Stanové městečko, které vyrostlo na náměstí zaplnilo mnoho stánků, které nabídly dětem i dospělým různorodé aktivity.
Návštěvníci si mohli nechat změřit tlak a hladinu cukru v krvi, vyzkoušet si kovářské řemeslo, vyrobit si mýdlo, ochutnat různé moučníky a nápoje nebo se dozvědět více o tom, jak se čistí voda a určuje její pH.
Pro děti byly připravené tvořivé dílničky, soutěže a kvízy, mohly si také vyzkoušet práci s mikroskopem, zjistit kolik vody spotřebuje za den člověk nebo si prohlédnout bezobratlé živočichy žijící ve vodě.

Nabídka stánků od regionálních podnikatelů byla také široká, nechyběl stánek s olejem, čaji, medem, kořením, dekoracemi a doplňky, květinami nebo například se zahradním nábytkem.
Během celého dne probíhal program na pódiu pod lipami, na kterém se vystřídali herci s dětským divadlem pro nejmenší diváky, canisterapeut se speciálně vycvičenými psy a dětský sbor Harmonie. Celý program zakončili členové divadla Ikaros se svým vtipně pojatým hudebně-dramatickým představením.

Představily se zde - Divadlo D5, Luděk Trojan, Pěvecký sbor Harmonie, Divadlo Ikaros, Kopretina – centrum pro rodiče s dětmi Velké Meziříčí, Nesa denní stacionář, Oblastní charita Žďár nad Sázavou, Wellmez - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, Osobní asistence, Spolek žen Velké Meziříčí, Český svaz včelařů, z.s., Klub naděje Velké Meziříčí, DŮM ZDRAVÍ spol. s r.o., Nemocnice sv. Zdislavy, a.s., Centrum Kociánka pracoviště Březejc, Chaloupky o.p.s. Velké Meziříčí, Dóza středisko volného času Velké Meziříčí, Junák – český skaut, středisko Velké Meziříčí, z.s., Český červený kříž, Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí, Střední průmyslová škola Třebíč, Zahradnictví Rozmarínek, Jupiter club, spol. s r.o., Olejový mlýn Petráveč, PS-Art, Vinotéka Ladislav Němec, Nikol Prudková, Tomáš Rozmarin, Zdravé město Velké Meziříčí, Zdravý Kraj Vysočina, Koření od Davídka, Ingeld s.r.o., Trdelník.com, Jiří Cink, Bramborové spirály Ježek.
Město Velké Meziříčí tímto děkuje všem, kteří na akci spolupracovali a prezentovali svoji činnost.

M. Hudková

zdrave mestozdravy kraj

 

 

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.