Projdi se s námi, žáci 3. a 4. tříd základních škol soutěžili

SAM 5993_copy_copyV rámci celosvětové kampaně, která tradičně upozorňuje na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy ve městech a na různé způsoby jeho řešení, zorganizovala DÓZA středisko volného času s finanční podporou města Velké Meziříčí soutěž s podtitulem „Projdi se s námi".

Ve čtvrtek 26.9. ve velkém sále Jupiter clubu proběhlo dopolední soutěžní klání „Projdi se s námi" určené žákům 3. a 4. tříd ZŠ. Celkem pět čtyřčlenných družstev bojovalo o hodnotné ceny. Pod drobnohledem poroty – zástupců záchranářských složek Policie ČR, Hasičů a zástupkyně Jupiter clubu VM si žáci změřili své síly ve sportovních i vědomostních disciplínách. Soutěž byla obohacena i videoprojekcí znázorňující správné a převážně bezpečné chování chodců a cyklistů v silničním provozu, zejména při přecházení vozovky či jízdě na kole nebo skateboardu.

Svým nadšením a elánem v soutěži si děti připomněly, že chůze je nejpřirozenější druh pohybu, který nevyděsí ani nesportovně založené lidi. V moderním světě se většina práce, ale i zábavy odehrává v sedě. V práci převážně sedíme, sedíme i za volantem automobilu nebo ve vlaku či autobuse při cestě do práce či do školy, u počítače či tabletu nebo před televizí. A právě proto by se chůze měla stát součástí každého dne. Nejenom, že šetří naše peníze, ale čím více lidí bude chodit pěšky nebo jezdit na kole, tím hezčí budou naše města a obce. Auta nejsou jediným dopravním prostředkem, k dispozici je přece řada podstatně smysluplnějších možností – jízda na kole, koloběžce, MHD či pouhá chůze.

Děkujeme všem zúčastněným školám v soutěži a gratulujeme k umístění.

Výsledky:
1. místo - ZŠ Lavičky, 4. třída - 18 bodů
2. místo - ZŠ Oslavická VM, 4. třídy - 17 bodů
3. místo - ZŠ Oslavice, zelení - 15 bodů
4. místo - ZŠ Oslavice, žlutí
5. místo - ZŠ Oslavická VM, oranžoví

-jž-

znak zjednoduseny_mesto_velke_mezirici_dole_color

logo zdrave_mesto_copy_copy_copy

logo ZDRAVY_KRAJ_zakl_bar_copy_copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.