Senioři slavili na velkomeziříčském náměstí

P1000277Každoroční oslava Mezinárodního dne seniorů se v letošním roce poprvé uskutečnila ve Velkém Meziříčí. I zde se Svátek seniorů setkal s velkým úspěchem a stovky seniorů zaplnili v neděli 29. září odpoledne místní náměstí. Akci zahájil náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk a starosta Velkého Meziříčí Josef Komínek.

Během nabitého tříhodinového programu se divákům představili místní umělci i tváře známé z televizních obrazovek. Na pódiu se postupně vystřídal orchestr Základní umělecké školy Velké Meziříčí, mažoretky a country tanečníci ze střediska volného času Dóza a dokonce i senioři z Domova pro seniory Velké Meziříčí. Ti si za své pěvecké vystoupení, pod vedením ředitele domova Vítězslava Schreka, vysloužili veliký potlesk.

Mezi hlavní hvězdy odpoledne patřil zpěvák Marcel Zmožek, populární sexuolog Radim Uzel a zpěvačka Jitka Zelenková, která vystoupila v doprovodu své kapely.

V průběhu celého setkání byl na náměstí k dispozici stánek Senior pasů, IQ zóna, měření tlaku, seniorská tvořivá dílna a kavárna. Součástí programu byla prezentace služeb a programů pro seniory, kterou nabízí Sociální služby města Velké Meziříčí.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.