Nové víceúčelové hřiště v Křižanově využívá i veřejnost

IMG 20190918_194551V Křižanově vzniklo nové víceúčelové hřiště, které slouží primárně žákům, ale v určeném čase i široké veřejnosti. Víceúčelové hřiště při Základní škole a mateřské škole Křižanov je zaměřeno na míčové hry. V současnosti lze hrát basketbal a fotbal, ale v brzké době bude možné provozovat i sporty jako je třeba nohejbal nebo volejbal.

Hřiště lemuje kvalitní osvětlení, které zhotovitel osadil dle projektu, a tak sportovci nejsou limitovaní přírodními světelnými podmínkami. Občané z řad veřejnosti mohou plochu využívat v době od pondělí do pátku od 16 do 21 hodin a o víkendech, státních svátcích i prázdninách vždy od 9 do 21 hodin. Starosta městyse Křižanov Ivo Klimeš uvedl: „Otevírací doba je aktuálně ve zkušebním provozu, abychom věděli, jaký je zájem a co vše k provozu pro veřejnost bude ještě třeba zajistit."

Výstavba, která proběhla v roce 2018 byla vyčíslena na částku 3 676 714 korun. Městys Křižanov úspěšně žádal o dotaci, kterou získal od Ministerstva pro místní rozvoj ve výši 2 184 247 korun, z vlastních zdrojů pak hradil zbývající část z celkových nákladů a to 1 462 467 korun.

Zuzana Najtová

pdfprovozni-rad-viceuceloveho-hriste-2019.pdf

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.