Svatováclavské posvícení v rakouské Vídni proběhlo v režii Kraje Vysočina

rautZahradu a společenské prostory Velvyslanectví ČR ve Vídni ve čtvrtek 26. září 2019 oživil již 21. ročník Svatováclavského posvícení. Letos se v jeho rámci představili hosté z Vysočiny v čele s hejtmanem a dalšími představiteli Kraje Vysočina.

I v tomto roce české velvyslanectví pokračovalo v tradici oblíbeného Svatováclavského posvícení, během kterého se prezentují české a moravské kraje. Letošního ročníku oslav svátku sv. Václava se ujal Kraj Vysočina, region na pomezí Čech a Moravy. Pro odbornou veřejnost proběhla dopoledne v budově Českého centra prezentace turistické nabídky Kraje Vysočina.

Středobodem večerní společenské akce pak byla nabídka špičkových gastronomických specialit, připravených žáky středních škol v regionu Vysočina: Jihlava, Havlíčkův Brod, Třebíč a naše Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí. Všechny školy připravily pokrmy teplé a studené kuchyně a moučníky. Dále se každá škola prezentovala nějakým speciálním úkolem. Naše škola předvedla ukázku „carvingu".
Děkujeme žákům, kteří se podíleli na přípravě této velké akce, a zároveň žákům, kteří nás ve Vídni reprezentovali.

Bc. Hana Lavická, Mgr. Gabriela Bibrová

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.