Zastupitelé schválili navýšení sociálního grantu

soc. grantZastupitelé schválili 20procentní navýšení Grantového programu pro poskytování dotací v sociální oblasti pro rok 2020 ve Velkém Meziříčí.

Celkově se město zavázalo vyčlenit na sociální služby (péče, prevence, poradentství) 2 255 880 korun a na další sociální aktivity (podporu zdravotně postižených občanů, prevenci sociálně vyloučených) 654 720 korun.

O peníze mohou od 15. do 31. října 2019 žádat spolky, církevní právnické osoby, obecně prospěšné společnosti nebo fyzické osoby, které prokazatelně provozují sociální služby na území města nebo poskytují své služby terénní formou. Žádosti musí zájemci vyplnit v elektronické podobě na webových stránkách http://dotacnirizeni.velkemezirici.cz v sekci Podání žádosti. Výsledky dotačního řízení se žadatelé dozvědí nejpozději do 31. 12. 2019 na webových stránkách města a také prostřednictvím písemného vyrozumění. Cílem grantového systému je podpora
sociálních aktivit pro občany města Velké Meziříčí a podpora organizací, institucí i aktivních občanů, kteří chtějí přispět ke zlepšení života v této oblasti.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.