Práce na nadjezdu finišují

titBěhem modernizace dálnice D1 se ve Velkém Meziříčí nejenom rozšiřuje dálnice, ale také staví nový most spojující meziříčské centrum s Fajtovým kopcem.

Nová ocelová konstrukce nadjezdu je již na svém místě a nyní probíhají práce v přechodových oblastech mostu, vyvěšují se konzoly pro bednění mostních říms. Vše probíhá tak, aby se stihlo zprovoznění nadjezdu v plánovaném termínu, tedy 25. října 2019.

Komplikace pro všechny zahrádkáře, obyvatele nebo jen návštěvníky Fajtova kopce trvající necelý půlrok se blíží ke konci. „Termín 25. října stále platí a nadjezd by měl být k tomuto datu zprovozněný," potvrdil ředitel výstavby Jiří Salava. Poslední měsíc budou muset řidiči mířící na Fajtův kopec jezdit po objížďce přes obce Dolní Radslavice a Lhotky. Během stavby nového nadjezdu řidiče potkaly dvě úplné uzavírky sedmikilometrového úseku dálnice nad Velkým Meziříčím. Při první úplné uzavírce ze 4. na 5. května byl původní nadjezd zbourán, při druhé v noci ze 17. na 18. srpna silničáři osadili novou mostovku. Demoliční práce nadjezdu, který je spolu s dálnicí součástí města od 70. let minulého století, trvaly celkem 13 hodin.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.