Most u nemocnice v Třebíči je průjezdný

most třebíc_googlePodle harmonogramu se most u nemocnice v Třebíči zprůjezdnil 31. října 2019 večer. Stavba, která započala v květnu letošního roku, tak skončila v předem stanoveném termínu. Původní přemostění z roku 1995 muselo být demolováno z důvodu havarijního stavu.

„Důvodem pro okamžitou opravu mostu byla nebezpečně postavená ložiska nosné konstrukce, vlivem zatékání na opěry a mezilehlou podpěru docházelo k lokální degradaci betonu opěr, degradaci betonu, opadávání krycí vrstvy a následné korozi výztuže a zatékání do prostoru uložení úložného prahu," informoval Kraj Vysočina. Mimo most bylo nutné se pustit i do plánované opravy sjížděcích a najížděcích ramp a protihlukových stěn.

K průběhu prací a celé akci se vyjádřil také hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek: „Veškeré práce související s touto částí stavby přijdou Kraj Vysočina na více než 57 miliónů korun. Hladký průběh prací byl dán i ukázkovou spoluprací všech zainteresovaných firem a úřadů. Poděkování za trpělivost patří místním obyvatelům a ostatním řidičům."

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.