Nové oddělení novoměstské nemocnice je připraveno přijmout první pacienty

nmnm copyNa oddělení dlouhodobě nemocných 1 v novoměstské nemocnici zahajuje provoz nové oddělení DIOP (dlouhodobá intenzivní ošetřovatelská péče). Na novém oddělení je pět pokojů s celkově osmi lůžky.

„Vybudováním jednotky DIOP naše nemocnice zajistí komplexní péči v oblasti následné péče. Oddělení DIOP je určeno pacientům, u kterých již pominuly důvody hospitalizace na JIP (jednotka intenzivní péče) nebo NIP (následná intenzivní péče), již nevyžadují kontinuální lékařskou péči, ale nemohou být propuštěni do domácí péče a současně potřebují soustavnou intenzívní ošetřovatelskou péči. Na těchto lůžkách je také poskytována intenzivní péče pacientům s poruchou základních životních funkcí," vysvětluje ředitelka nemocnice Věra Palečková.

Stavební práce byly zahájeny na konci září, dodavatel stavby ji předal v termínu. „Stavební práce zahrnovaly kromě potřebných úprav vybudování nové elektroinstalace, nových rozvodů medicinálních plynů. Oddělení má nové elektrostatické podlahy. Doplněna je samozřejmě příslušná přístrojová technika," říká k přestavbě technický náměstek nemocnice Jiří Drdla.

Náklady na stavbu byly 1 200 000 korun bez DPH, nemocnice je platila ze svého rozpočtu.

Tamara Pecková Homolová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.