Ministr kultury Zaorálek míří do Velkého Meziříčí

P1010614V rámci výjezdu ministrů ČSSD do Kraje Vysočina ve čtvrtek 28. listopadu zavítá do Velkého Meziříčí ministr kultury Lubomír Zaorálek.

Cílem jeho dopolední cesty, na které ho doprovodí místopředseda ČSSD a zároveň starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda, je návštěva velkomeziříčské synagogy, zhodnocení jejího technického stavu a případně projednání možnosti převodu stavby do majetku města. Poté se ministr Zaorálek zúčastní setkání s knihovníky ve Žďáře nad Sázavou a navštíví Horácké muzeum a Horáckou galerii v Novém Městě na Moravě.

Dále se výjezdu do Kraje Vysočina zúčastní ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček a ministr zahraničí a místopředseda ČSSD Tomáš Petříček.
Program ministra vnitra Hamáčka se skládá z návštěvy Jaderné elektrárny Dukovany, prohlídky transformovaného bydlení pro zdravotně a mentálně postižené klienty v Náměšti nad Oslavou, setkání s profesionálními i dobrovolnými hasiči Kraje Vysočina a účasti na slavnostním večeru Policie ČR v Horáckém divadle v Jihlavě.
Ministra zahraničí Petříčka čeká na Vysočině beseda se studenty cestovního ruchu jihlavské Vysoké školy polytechnické, návštěva podniku Agrostroj v Pelhřimově a prohlídka Domova pro seniory v Proseči u Pošné.

Všichni ministři včetně hejtmana Kraje Vysočina a místopředsedy strany Michala Šmardy se na závěr návštěvy sejdou na tiskové konferenci a besedě s občany v kulturním domě v Novém Městě na Moravě.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.