Dopravní omezení na dálnici pro letošek skončila

P1040281kop„Omezení na všech čtyřech opravovaných úsecích dálnice D1 v Kraji Vysočina v délce 43 kilometrů pro letošek skončila. V noci na pondělí 25. listopadu 2019 zmizela poslední provizorní dopravní značení u Velkého Meziříčí," uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Hotovy jsou i oba letos rekonstruované nadjezdy (201 a 205) a odpočívadlo u čerpací stanice MOL. Znamená to tedy, že dálnicí mezi Prahou a Brnem řidiči do zahájení nové stavební sezony na jaře příštího roku projedou stotřicítkou bez omezení. Všechny modernizované úseky také prošly technologickými prohlídkami a kontrolou povinných parametrů, které splnily. Nyní již Ředitelství silnic a dálnic dokončilo rozmístění elektronických dopravních značek, které v určených úsecích při špatném počasí nebo v hustém provozu upozorňují kamiony na zákaz předjíždění. „Zákaz předjíždění kamionů platí ve směru na Brno od 79. kilometru po 103,5. kilometr a na Prahu od 133,5. kilometru do 104. kilometru od 1. prosince do konce února 2020," doplnil Rýdl.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.