Prvním občánkem roku 2020 je na Vysočině Verunka z Jihlavy

obcanek1Přesně v 0:33 se na Nový rok v jihlavské porodnici mamince Zuzaně narodila Verunka s ideálními mírami 4 140 g a 52 cm. Dnes šťastné rodiče a malou Verunku v porodnici navštívil hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Stejně jako v minulých letech rodina dostala šek na 10 tisíc korun a Verunka zlatý šperk se znamením zvěrokruhu. „Přiznávám, že není nic krásnějšího, než začít nový rok návštěvou šťastné rodiny, která se může těšit z nádherného miminka. Oběma rodičům přeji hodně trpělivosti, tolerance a hlavně zdraví," poznamenal hejtman Jiří Běhounek. Verunka je prvním dítětem v rodině Matěje a Zuzany z Jihlavy, oba rodiče jsou velice šťastní, že porod proběhl bez komplikací a to i díky personálu jihlavské nemocnice.

Podle slov tatínka Matěje narušilo narození Verunky plánované bytové úpravy. S manželkou ještě stihli před silvestrem vymalovat, uklízet ale musel tatínek už sám. Do budoucna rodiče Verunky nevylučují rozšíření rodiny o další sourozence, teď ale plánují trochu více odpočívat a užívat si nových rodičovských povinností.

V Nemocnici Jihlava se 1. 1. 2020 v 6:45 narodila ještě Karolína. Obě letošní první slečny začaly psát novou roční statistiku narozených miminek v Jihlavě. Podle primáře gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Jihlava Prof. Aleše Roztočila skončila ta loňská celkovým skóre 1 299 narozených miminek. V Pelhřimově se v 1:54 narodila Františka, v Novém Městě na Moravě drží tamní prvenství s časem 1:06 Štěpánka, v Třebíči pak na svět první přišel v 19:46 Davídek a v Havlíčkově Brodě otevřel statistiku v 8:25 Gabriel. Navíc právě v Havlíčkově Brodě a v Třebíči už stihli dnes ráno odrodit i první dvojčátka. 

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.