V jihlavské nemocnici otevřeli jednodenní chirurgii

chirurgieJednodenní chirurgie bez nutnosti hospitalizace se nově otevřela v jihlavské nemocnici. První projekt mezi nemocnicí a soukromým sektorem je nastavený na vzájemné výhodnosti. Sloužit bude především pacientům, kteří podstupují artroskopické výkony.

„Sál se bude využívat zhruba dva dny v týdnu z nichž jeden je sobota. Spolupráce nebude mít vliv na provoz nemocnice, prostory v daný čas nevyužíváme," říká ředitel nemocnice Lukáš Velev s tím, že jednodenní chirurgie bude sloužit pro výkony, které nelze dělat ambulantně a je k nim potřeba nemocniční zázemí. Pacienti mohou být propuštěni po několika hodinách do domácího ošetřování a dále dochází ke svému lékaři.
Provádění jednodušších výkonů v rámci tzv jednodenní chirurgie je jednoznačným trendem v celém světě.
Hlavní výhodou je, že pacient nemusí zůstat na hospitalizaci v nemocnici, ale zotaví se v domácím. Pro nemocnici, vedle příjmu z pronájmu, to znamená uvolnění kapacity pro složitější případy. Výkony jednodenní chirurgie se budou v jihlavské nemocnici provádět většinou v pátek a sobotu.

Mgr. Monika Zachrlová, Nemocnice Jihlava

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.